Cool Brno Blog & Tawan vaří thajské speciality – 4. recept!

Mám pro Vás recept na další vynikající thajskou specialitu – tentokrát je to velmi zdravé jídlo, Pražma královská na thajský způsob!

Jak už jistě víte, ve spolupráci s centrem thajských masáží, s Tawanem, pro Vás připravujeme fotorecepty na úžasné thajské speciality. Já sama thajskou kuchyni přímo miluji a proto patří toto téma i sem, na můj blog:) A já moc dobře vím, že „thai food“ je velmi oblíbené i mezi Vámi, čtenáři. Proto věřím, že Vám recepty na tyto dobroty udělají radost:)

Dnes Vás naučíme, jak si připravit rybu – Pražmu královskou na thajský způsob!

INGREDIENCE:

Pražma královská
sůl
citronová tráva
chilli
citronová šťáva
sojová omáčka
galangal
česnekIMG_9858

POSTUP:

Očistíme si vykuchanou rybu, rozkrojíme – podélně a nařízneme také na bocích. Osolíme.

IMG_9874

Nakrájíme si citronovou trávu, galangal na kolečka a vložíme do ryby. Dáme péct – pouze podlité vodou.

IMG_9881IMG_9896

Mezitím si připravíme omáčku, do které si budeme upečenou rybu namáčet. Do misky dáme sojovou omáčku, přidáme šťávu z půlky citrónu.

IMG_9904IMG_9906IMG_9907

Přidáme na plátky nakrájené dva stroužky česneku a nakrájenou čili papričku dle chuti.

IMG_9911IMG_9912

Rybu podáváme s omáčkou – kousky do ní namáčíme. Jako přílohu můžete podávat čerstvou zeleninu, doporučuje se zelí:)

IMG_9929

Dobrou chuť!:)

Předchozí recepty si pak můžete prohlédnout ZDE.

ODKAZ: TAWAN BRNO/web