Itálie v Brně!

Mám pro Vás další díl mé „kosmopolitní brněnské rubriky“, kdy Vám představuji kultury cizích zemí a vzdálených destinací tady, v Brně:) Protože i v tom našem Brnečku můžete zažít dávku exotiky – stačí jen vědět jak a kde:)

Minule jsem Vám představila mé oblíbené Thajsko a thajskou kulturu – gastronomii, restaurace, masáže, kurzy vaření…které můžete v Brně vyzkoušet. Sama právě thajské „záležitosti“ vyhledávám – kulturu této země miluju. Mimochodem – víc si o „Thajsku v Brně“ můžete přečíst ZDE.

Dnes Vás zavedeu do jiné země – v Brně:) Do Itálie!
Právě italská kultura, móda, gastronomie…jsou všeobecně velmi oblíbené. Věřím, že Vy sami máte „kus Itálie“ ve svém srdci – neznám snad nikoho, kdo by neměl rád vynikající italské těstoviny, pizzu, mořské plody…a také skvělou módu!

Takže – co ryze italského můžete v Brně zažít? Začnu restauracemi:)

VIVOBENENE GUSTO
Vivobene Gusto to není jen výborná středomořská kuchyně, ale také prodejna lahůdek z celého světa. Najdete zde atraktivní paletu potravin, které jsou chuťově nezaměnitelné, vyráběné dle tradičních receptur a samozřejmostí je jejich prověřený původ. Nechybí spoustu italských dobrot – těstoviny, sušené šunky, sýry…

Kromě prodejny lahůdek je v tomto prostoru také Bistro café a restaurace – Restaurace Vivobene Gusto se specializuje na světovou moderní kuchyni a nabídku čerstvých ryb, masa a plodů moře. Díky místním denním specialitám můžete zavítat do všech koutů kulinářského světa.

Vivobene  Gusto najdete v centru Brna na Běhounské 4.

541544_713842608702967_8372273559140197010_n

CASTELLANA TRATORIA
Rodilý Ital Sergio a jeho žena Renata, dnes už manželé Bellini, si otevřeli své vlastní bistro Castellana. Oba jsou rodinné typy a chtějí zákazníkům poskytnout příjemné domácí prostředí. To jim bistro umožňuje lépe než anonymní restaurace. Navíc pro ně má bistro větší šmrnc. Nabízí prostor pro kreativitu a improvizaci. MENU se tu mění každý den, kuchař se nikdy nenudí a nedovolí to ani vám. Navíc se v Bistru Castellana vaří z čerstvých a převážně italských surovin. Je to tady opravdu nádherné a buďte si jistí, že se budete opravdu rádi vracet:)

Bistro Castellana najdete na Novobranské 4.

3

CATTANI
Skvělou italskou kuchyni můžete ochutnat také ve dvou restauracích Cattani – sama sem ráda chodím a vaří tu opravdu skvěle, poctivě a s láskou:)

Restaurace Cattani najdete na Veveří 6 a na Josefské 2.

10171159_673646592672884_306033688_n

LA FORMAGGERIA GRAN MORAVIA
Dalším místem, které byste coby milovníci italské gastronomie měli znát, je sýrárná La Foramggeria Gran Moravia. Mají tu mnoho vynikajících italských specialit, sýrů, delikates…

V prodejnách La Formaggeria Gran Moravia najdete bohatou nabídku sýrů a ostatních mléčných výrobků z vlastní produkce litovelské sýrárny Orrero, dále sýry z Itálie a Francie, italské uzeniny, olivové oleje, široký sortiment italských vín a mnoho dalších italských gastronomických specialit.

V Brně najdete pobočky La Formaggeria na Zelném trhu, v Olympii a také v OC Královo pole.

10556449_951011478310825_3863347988991631140_n

ITÁLIE NA STOLE
Vynikající italské potraviny můžete koupit také přes eshop Itálie na stole, který patří taktéž manželům Bellini – majitelům Castellany  Tratoria.

Nabízí tradiční domácí italské speciality od malých rodinných výrobců, u kterých jsou dodržovány klasické výrobní postupy: Parmigiano Reggiano, Parmská šunka, pancetta, lardo, salámy, olivové oleje, balsamikové octy, tichá i šumivá vína a další.

slide_01

A jdeme na módu – protože italská móda je celosvětově asi nejvíc oblíbená a všeobecně respektovaná! Doporučím Vám své oblíbené obchody s italskou módou, kde věřím, že si i Vy zaručeně vyberete:)

DIESEL – GTF
Obchod značky DIESEL – GTF najdete v Galerii Vaňkovka v prvním patře – a koupíte tu, jak už stojí v názvu – oblečení italského brandu Diesel. Ten Vám určitě nemusím více představovat, protože věřím, že právě módu tohoto labelu dobře znáte.

DIESEL – to jsou v první řadě velmi kvalitní džíny, které dokonale sednou a které jsou velmi oblíbené. Já sama na ně nedám dopustit!  Kromě oblečení Diesel pak v tomto obchodě najdete botky MEL a také populární italské kabelky OBAG! Zkrátka – samé skvělé záležitosti, které jako správní milovníci módy musíte znát:)

12314114_964642450276261_8515970331890759570_n

GAUDÍ STORE BRNO
Moje další, velmi oblíbená italská značka – Gaudí! Gaudí nabízí velmi originální, zajímavou a hezkou módu, a to jak pro dámy, tak pány:) Každá kolekce je opravdu zajímavá, nechybí propracované detaily, netradiční barevné kombinace, zdobení… Zkrátka, věci tohoto brandu dokonale podtrhnou výjimečnost Vašeho vlastního stylu.

Kromě krásného oblečení najdete v Gaudí Store Brno také krásné boty, kabelky a další doplňky – takže můžete vybrat celý, krásně sladěný outfit. Rozhodně stojí za to znát!:)

Gaudí Store Brno najdete v OC Olympia.

12143234_1503306656628409_4112802239779728998_n

AMANDE FASHION STORE 
Amande Fashion Store na Minské 55 je otevřený ani ne půl roku, ale za mě jeden z NEJ obchodů s oblečením v Brně. Mají tu fakt ohromný výběr krásných věcí právě z Itálie a já tu to „svoje“ vždy zaručeně najdu. Kousky, který tu nabízí, jsou nesmírně originální, stylové a jedinečné – buďte si jistí, že nikde jinde nic podobného nenajdete.

A pokud si nevíte rady, co by Vám odtud mohlo slušet, moc milá stylistka Vám při výběru ráda poradí. Rozhodně stojí za návštěvu!