Představuji: projekt Nessuno – řekněte o něm svým dětem!

Slyšeli jste už o „projektu Nessuno“? Věřím, že mnozí určitě ne… Tento projekt byste rozhodně měli poznat, blíže se seznámit s jeho posláním – a zvláště vy, kdo máte děti. Nessuno je unikátní brněnský projekt, který se zaměřuje na šíření osvěty – v rámci boje proti závislostem na alkoholu, drogám a psychofarmakám. Ač si to možná mnozí neuvědomujete, protože se vás tyto problémy zatím a naštěstí netýkají, bohužel výskyt závislostí – zejména tedy u mladistvých, jsou na rapidním vzestupu.
Projekt Nessuno se snaží zajistit prevenci u mladistvých – a to formou osvětových videí, přednášek ve školách, činnost projektu se rozšiřuje už i do médií, do televize, do rádia…
Více o projektu Nessuno v mém článku.

Já si velmi vážím toho, že mohu o projektu Nessuno dát vědět i vám, sledujícím mého blogu. Do budoucna se plánuji do projektu Nessuno zapojit i více – a děkuji, že jsem byla pro toto oslovena. Sama jako máma dvou dospívající dětí vnímám nedostatky – právě ve směru osvěty.
Moji synové – 12 a 15 let jsou právě tou ohroženou skupinou, kdy je velice podstatné, aby se k takovým dětem dostávaly správné informace, v dostatečné míře a hlavně, podané také odborníky na tuto problematiku.
A nejen odborníky – velmi ceněné jsou také informace, zkušenosti, pocity…které v této oblasti mohou předat lidé, kteří si sami závislostmi prošli, dostali se z nich a z vlastního prožitku ví, co hrozí a jak těžké je se ze závislostí dostat.

Přesně na výše zmiňované šíření povědomí, osvěty v oblasti prevence závislostí cílí také projekt Nessuno.

Nessuno je neziskový projekt, který se zaměřuje na boj proti závislostem na drogách, alkoholu a psychofarmakách.
Cílem projektu je zajistit prevenci u mladistvých a podpořit ty, kteří se závislostí bojují nebo pomáhají bojovat druhým.

Možná si teď říkáte – to zní skvěle – ale jak se k projektu a jeho obsahu mohou dostat moje děti?
Mohou – už jen tím, že jim o projektu řeknete, představíte jim web projektu, www.nessuno.cz a také, sociální sítě, Facebook Nessuno, Instagram @projekt_nessuno a také Youtube @projekt_nessuno

Na výše uvedených zdrojích mohou všichni sledovat obsah, který projekt Nessuno vytváří. Ať už se jedná o zajímavé rozhovory – s odborníky, ale i s mediálně známými osobnostmi, které si závislostmi prošli a nebojí se o nich nyní veřejně promluvit.

Mezi významné odborníky, kteří se do projektu Nessuno aktivně zapojují, patří mimo jiné také respektovaný psycholog (mimo jiné z DROP IN s.r.o.) PhDr. Ivan Douda.
O svém boji se závislostmi v rámci projektu Nessuno také otevřeně promlouvá hudební Petr Harazin, známý z kapely Nebe.

Projekt Nessuno také zavádí podcasty, kde dává prostor všem, kteří mají k problematice závislostí co říct.

Skvělé je i zavedení programu do škol – projekt Nessuno připravil program pro žáky prvního i druhého stupně základních škol, zaměřené na osvětu, zdravou výživu a sport.

Mimo to, projekt Nessuno se také aktivně zapojuje do pomoci osobám s postižením.

Za sebe velmi doporučuji sledovat činnost projektu zejména v rámci sociálních sítí – pusťte si s dětmi videa, rozhovory, mluvte s nimi o této problematice, nechejte děti, ať se ptají. Buďte jim v tomto směru oporou, zdrojem informací – i díky projektu Nessuno.

Projekt Nessuno se stává součástí i mého blogu – a jsem ráda, že vám o něm mohu dávat vědět. Má to smysl.

ODKAZ: PROJEKT NESSUNO / web
ODKAZ: PROJEKT NESSUNO / youtube kanál
ODKAZ: PROJEKT NESSUNO / facebook
ODKAZ: PROJEKT NESSUNO / instagram