Rozhovor: MUDr. Hana Lejdarová, Ph.D., MBA, primářka Transfúzního a tkáňového oddělení Fakultní nemocnice Brno

Už jste se někdy zamysleli nad tím, že darujete krev? Možná k pravidelným dárcům krve patříte, ale pokud ne – věřte, třeba i vy můžete tímto způsobem pomoci. A jak se říká, nikdy nevíte, kdy krev budete potřebovat sami, nebo i někdo blízký ve vašem okolí.
Důvody, proč jste zatím krev nedarovali, mohou být i předsudky, strach, nedostatek informací…
Jak odběr krve probíhá, jak se poté darovaná krev využívá, kolik krve se dárcům odebírá? Od jakého věku krev darovat můžete a jak často je možné odběr provést? Na to i na mnohem více jsem se zeptala MUDr. Hany Lejdarové, Ph.D., MBA, primářky Transfúzního a tkáňového oddělení Fakultní nemocnice Brno.
A připomínám – 15. října můžete přijít darovat krev spolu se mnou, zapojte se – více informací na události: https://www.facebook.com/events/1027135862049797

Spolu s Transfúzním a tkáňovým oddělením Fakultní nemocnice Brno jsme vytvořili událost – a rádi bychom vás touto cestou pozvali na „společné darování krve“ – spolu se mnou. Pokud máte třeba obavy, nejste si takovým krokem úplně jistí…přijďte, ráda vás všechny poznám – a třeba si vytvoříme i do budoucna takovou hezkou „tradici“ s pravidelným darováním krve.
Tato akce se uskuteční 15. října v čase od od 8:00 do 12:00. 
▶️ Potvrdit svou účast můžete i na události:
Pravidelné dárce prosíme, aby se objednali online:
Prvodárce prosíme, aby se objednali telefonicky:
☎️ 800 900 097

Stále váháte, zda se k dárcům krve přidat?
Třeba vás přesvědčí i můj rozhovor s MUDr. Hanou Lejdarovou, Ph.D., MBA, primářkou Transfúzního a tkáňového oddělení Fakultní nemocnice Brno.
Paní primářka odpoví i na otázky, které by vás v souvislosti s dárcovstvím krve mohly zajímat.

Rozhovor mám pro vás ve formě videa, můžete si ho poslechnout:

V případě jakýchkoliv dotazů ohledně darování krve se můžete obrátit na email tto-darcekrve@fnbrno.cz nebo na bezplatnou linku 800 900 097.

ODKAZ: INFORMACE K DAROVÁNÍ KRVE / web

ODKAZ: DÁRCE KRVE FN BRNO / facebook
ODKAZ: DÁRCE KRVE FB BRNO / instagram

ODKAZ: FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO / facebook
ODKAZ: FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO / instagram